Някои от често използваните термини в магазина

Интернет магазин, или както често се споменава като – онлайн магазин или електронен магазин, е уеб сайт, чрез който можете да пазарувате определени продукти. Продуктите са визуализирани чрез снимков материал и описателен текст. Всеки онлайн магазин има различна функционалност, която е предназначена за избиране, сортиране, фактуриране и други фактори, необходими за да купите определен продукт от интернет.

Количка или както е известно още – кошница, е Вашата виртуална торба с избрани продукти от електронният магазин. Във виртуалната количка могат да се добавят или премахват избрани продукти, преди да се премине към поръчката им.

Това е процеса по заплащане на избран продукт или група от продукти. Плащането може да бъде моментално, преди да бъде получен продукта или при самата му доставка, както и известно още – наложен платеж.

Дова е последната част от интернет пазаруването. Доставката е фактическото получаване на поръчаните, предварително закупени или изискващи плащане при получаване – продукти.

В същността си електронната търговия представлява купуване и продаване на стоки и услуги, чрез глобалната мрежа – интернет. Тази дейност е извесна още като e-commerce (electronic commerce)

Поръчка, е меню и функция от електронният магазин, чрез който се осъществява поръчката на избраните продукти. В поръчката се визуализира и кошницата с избраните продукти. Това е и процеса преди фактическото плащане на продуктите.

Това е последната част от Интернет пазаруването. Доставката е фактическото получаване на поръчаните, предварително закупени или изискващи плащане при получаване – продукти.

Това е процеса по фактическото изпращане на поръчаните продукти. Изпращането може да бъде реализирано както преди фактическото плащане на продуктите, така и при самата им доставка.

Това е друга функция на интернет магазина, където потребителя може да запазва продукти, които да поръчва в желан от него момент. “Любими” е удобна функция, когато често пазарувате определен продукт, така не се налага да го търсите в категориите (щандовете) на магазина.

X